Lær retorikk; eller lær deg kunsten å overbevise.

Kurs som gjør deg til en ekspert i retorikk, kommunikasjon, formidling, språk eller overbevisning // RetoRIngdal

Kan man lære seg å overbevise andre, spør du sikkert. Svaret er enkelt: Ja.

Overbevisning handler om å rydde opp i argumentene dine. Plassere dem på riktig sted og avlevere dem på en god måte. Mange opplever at man sitter med gode argumenter, man har gode data, man kan vise til andre som har prøvd det samme og man er ganske god til å fremlegge saken. Likevel går ikke forslaget ditt gjennom i borettslaget, du får ikke gjennomslag i møter – eller i media for den saks skyld.

Lær retorikk for å sortere budskapet ditt

Da kommer retorikken inn. Ikke fordi du skal bløffe, snu på fakta eller bli en annen enn den du er. Retorikken hjelper deg å sortere budskapet ditt, organisere argumentene dine, analysere situasjonen og finne ut av hvordan du skal avlevere saken din muntlig – eller skriftlig.

På våre kurs har det deltatt både svært trente og folk som trenger grunnleggende opplæring. Og vi blander disse deltagerne sammen – med stort hell. De lærer av hverandre. Og de lærer det i et trygt og støttende miljø. Enten på dagskurs, eller på våre retoriske treningsleirer i Italia.

Bygg opp egen troverdighet

Retorikk er ganske enkelt å identifisere de ulike sidene og de ulike appellformer i saken din. Du lærer deg å se hvilke typer argumenter som foreligger i din sak. Du lærer deg å røntgenfotografere ditt sakskompleks, og plassere disse på en effektiv måte. Om du skal selge en sak, en ide eller en bil, lærer du deg å se hvilke argumenter som er effektive i hvilken rekkefølge. Du lærer deg å bygge opp din egen troverdighet, hvilke rasjonelle argumenter du kan bruke – og hvilke argumenter som retter seg inn mot mottagerens følelser.

Vi hører på dem vi stoler på og liker. Derfor må du bygge opp din egen troverdighet. Det kan gjøres på sekunder. Tro det eller ei.
Vi kjøper av dem som har de gode argumentene, statistikkene og fakta.
Vi heier på dem som får oss til å bli begeistret, glade eller inspirert.

Og når disse tre elementene er med, øker mulighetene for at nettopp din idé eller ditt produkt blir solgt.

Lær retorikk i Norge eller Italia

Du kan delta på våre kurs i Norge eller Italia, vi kan lage egne opplegg for deg og dine kolleger på arbeidsplassen – eller du kan lese mer om det fine retorikkfaget i bøkene Kjell Terje Ringdal har skrevet: Vel talt eller Kunsten å overbevise.

SE VÅR KURSKALENDER

Slide

RETORINGDAL AS, FURUBRÅTVEIEN, OSLO, NORWAY, RINGDAL@RETORINGDAL.NO