Kunder og referanser // RetoRingdal
Slide

KUNDER OG REFERANSER

RetoRingdal har kunder i offentlig og privat sektor, og i de fleste bransjer.

Statsminister Jonas Gahr Støre og Kjell Terje Ringdal 2023

Regjeringens språk

Av og til skjer det forunderlige ting. Etter en kronikk i DN der jeg var skuffet-kritisk til Arbeiderpartiet og regjeringen, tok selveste statsministeren kontakt. Han ville ha en prat. Sympatisk og hyggelig – og dessuten et eksempel på at vi bor i et land der de styrende bryr seg.

Kjell Terje Ringdal, 17/1-2023


Referanse Juristkongress22 - Foredrag retorikk, kommunikasjon og presentasjonsteknikk

Advarsel! Inneholder elementer av selvskryt.

Eller mer korrekt; kun selvskryt. Eller skryt fra oppdragsgiver Juristforbundet, da.

“Du fikk 60% 6ere og skår på 5.47 og ble med det topp 5 av totalt over 60 ulike forelesere/artister. Gratulerer 😊”

Trond Egil Hustad Jakobsen / Fagsjef arrangement / Juristforbundet

“Topp 5 forelesere ble Kjell-Terje Ringdal, Jan-Ole Hesselberg, Mette Jenssen, Nicolai Tangen, og Thomas Frøberg.”

Rapport Juristkongress22


DETTE ER KUN ET LITE UTVALG AV KUNDENE VI HAR JOBBET MED. KAN VI HJELPE DIN BEDRIFT OGSÅ? TA KONTAKT.


Referanser

“Retorikken er selve ryggraden i kommunikasjonsfaget. «Kunsten å overbevise» er en teknisk ferdighet som må øves og vedlikeholdes, også for oss med lang kommunikasjonserfaring. Kurset skaper inspirasjon, refleksjon og motivasjon. Det ble to intense dager sammen med dyktige medelever i vakre omgivelser i Nord-Italia. Kjell Terje og hans dyktige samarbeidspartner Frank Jørstad skapte en unik læringsarena der teori og praksis går hånd i hånd. Dette vil jeg huske i lang tid. Anbefales på det varmeste!”

— Stein Rømmerud, Kommunikasjonsdirektør, Norgesgruppen as

“I den Idylliske landsbyen Brunate fikk vi roen sammen.
Kloke kompetente kursledere ga oss aldri fred.
Vi ble modigere og oppdaget språket, de andre og oss selv på ny.
Jeg har aldri lært så mye på tre dager og samtidig hatt det så gøy!
Takk til Kjell Terje og Cathrine for en livsendrende opplevelse av et kurs!

— Grete Kvinnesland, arkitekt og urbanist, Stavanger Utvikling KF

“Kurset har hjulpet meg til å bli mer våken for effekten av ulike retoriske virkemidler. Registeret er blitt utvidet og jeg gleder meg til neste anledning til å praktisere det jeg har lært. Jeg har også fått en effektiv påminnelse om en gammel synd: Cut the crap/ kill your darlings/ fatt deg i korthet! Kjell Terje og Cathrine er enestående flinke til å forene formidling av konkret kunnskap med en vennlig, motiverende og engasjerende form.

— Einar Hålien, Konsernredaktør i Schibsted

“Kjell Terje Ringdals retorikkurs i Como er som en italiensk restaurant hvor gjestene selv får lage de nydeligste verbale retter, basert på stolte tradisjoner og treffsikre teknikker. Budskap serveres på en seng av etos og med et dryss av patos, til varm applaus fra deltakerne. Ringdal veileder med stødig hånd og er en foreleser av guds nåde.

— Aslak Øverås, Informasjonssjef Energi Norge

“Jeg liker hele pakka! De ulike elementene passer så godt sammen: stemmen, kroppen, ubevisste signaler man sender ut, de ulike strengene vi har å spille på. Dette er ting som jeg ikke har lært om på andre kurs. Kurset i Brunate lærte meg veldig mye i forhold til trygghet og selvtillit i talesituasjoner. Gruppestrukturen er også optimal. Individuelle tilbakemeldinger og egentrening gjør at man får bedre utbytte selv, men kommunikasjonen med de andre deltakerne fra andre bedrifter og med annen kunnskap er også verdifull. Deltakernes ulike bakgrunn medfører at man lærer mye om ulike bransjer, ulike kompetansemiljøer, og får muligheten til å skape nettverk. I tillegg er det godt å være i et slikt lite, trivelig lokalsamfunn, hvor vi får konsentrert oss 100% om det vi er her for. Jeg kommer gjerne igjen på neste kurs!

— Martin Engeset, stortingsrepresentant Høyre

“Et utrolig vakkert sted dannet rammen for et av de beste og mest nyttige kursene jeg har deltatt på.
Selve kurset bestod av relevant teori mikset med ulike praktiske kommunikasjonsøvelser med presise tilbakemeldinger fra svært dyktige kursledere. Forhåpentlig blir man bedre av slikt!
3 dager gikk utrolig fort – i en spennende og sammensatt gruppe, der vi alle var i samme situasjon: kontinuerlig på kanten av egen komfortsone. Anbefales på det sterkeste!

— Knut Gaaserud, Adm. Direktør, Caverion Norge AS

“Retoringdals Como-kurs er som et talekunstens tivoli. Utfordrende, spennende, morsomt og med språklige sukkerspinn til alle.

— Nils M. Apeland, kommunikasjonsrådgiver

“Som leder i helsevesenet må jeg både kunne skape entusiasme og informere om vanskelige avgjørelser på en måte som gjør at mine medarbeidere blir med på laget. RetoRingdal viser teknikker i kommunikasjon som har hjulpet meg i dette arbeidet. Brunatekurset er fullt trøkk fra morgen til kveld, i både formelle og uformelle sammenhenger. Fremtoning, stemmebruk, kunstpauser, – you name it! Budskapet skal frem!

— Remo Gerdts, overlege Sykehuset i Vestfold

“Jeg har sjelden gått et kurs jeg har oppfattet som så nyttig. Virkelig læring innebærer endring. Mange prediker teoriene uten å gjennomføre dem. Kjell Terje Ringdal tar sin egen teori på alvor. Hvis du virkelig ønsker å lære mer om hvordan du skal fremføre et budskap bedre, og faktisk teste det du lærer, er dette kurset for deg.

— John Peder Egenæs, generalsekretær Amnesty International

“Ikke bare er kurslederne, metodikken og oppgavene inspirerende og utfordrende i seg selv, men omgivelsene høyt over vakre Como og mennesker med ulik bakgrunn og erfaring gjør opplevelsene ytterligere forsterket. Jeg kommer gjerne tilbake – og da med flere fra vår egen organisasjon.

— Ingrid Amundsen, Markedssjef, Statoil Norge

“Kjell Terje Ringdals retorikk-kurs i Italia, er uten tvil det beste, mest profesjonelle og triveligste kurs jeg har deltatt på. Gjennom tre intense dager blir du drillet i retoriske øvelser, praksis og teori og lærer mye om dine egne evner og muligheter. Alt innenfor trygge og fine rammer. Ingen tid på dagen er uten utfordringer, måltidene inkludert. Et veldig inspirerende kurs som kan anbefales på det sterkeste.

— Bjørn Engesland, generalsekretær, Helsingforskomiteen

“Evnen til å forme og fremføre budskapet er avgjørende i min hverdag. RetoRingdals Italia-kurs ble en intens, men fin opplevelse med direkte anvendelige bidrag til innsikt, enkle teknikker og konstruktiv tilbakemelding.

— Hans-Petter Christensen, Rådmann, Lier kommune

“Min eneste kritiske innvending: Dette gikk altfor fort. Jeg vil ha mer! Mer av det sosiale overskuddet, engasjementet og felleskapet. Mer av den geniale legeringen teori, egeninnsats, kritikk, innsikt, lek, mat og vin. Men – jeg reiste hjem fra Brunate gladere, klokere og tryggere. Retorikkurset ga et solid dypdykk i kommunikasjon, og ble en sjelden inspirasjonskilde, både faglig og menneskelig. At rammen er Comosjøens natur og kultur gjorde ikke saken verre. Lettanbefalt!

— Gøril Wiker, Kommunikasjonssjef i Norsk Psykologforening

“I vrimmelen av kurstilbud er det ikke enkelt å finne noe som gir umiddelbart utbytte og læring som kan brukes hver eneste dag. Kurset vi deltok på var så komprimert at jeg følte jeg hadde vært på kurs en uke. Det var en god blanding av teori og praksis, mest praksis, der vi alle måtte til pers, og med konstruktive tilbakemeldinger. Dette er et kurs til inspirasjon, nytte og glede. Det er bare å kaste seg uti det.

— Eldbjørg Vaage, informasjonsleder, Oljedirektoratet

“VIRKE har kommunikasjon som en viktig kompetanse, og vi har gjennomført et skreddersydd opplærings- og treningsprogram for våre ansatte. Og for å si det kort: Vi jubler! Vi jubler over at det var mulig å lære så mye på så kort tid, over teoriene, øvelsene – og kanskje aller mest: Personlige og ærlige tilbakemeldinger som det er mulig å bruke for hver enkelt. Deres halvannendags-kurs var tettpakket, kunnskapsrikt og alvorlig morsomt. Skuespiller Cathrine Myhre og kurslederen, Kjell Terje Ringdal, har satt spor hos oss.

— Norveig Retterholt, Head of HR, VIRKE

“Her ble vi utfordret hele døgnet, på en konstruktiv måte. Spesielle og tiltalende omgivelser, mye humor og trygget skapte en god pedagogisk ramme, både for den enkelte og for samspillet i gruppen. Vi hadde stort utbytte av å være flere fra samme arbeidsplass. Vi ble til de grader inspirert, og har aktivt gjort oss nytte av kunnskapen og ferdighetene vi fikk – og har mottatt rosende ord for det! Vi kommer til å sørge for at langt flere i organisasjonen vår får mulighet til å lære det samme.

— Anne Lise Ryel, Marianne Andersen og Astrid Bismo, Kreftforeningen

“For et fantastisk kurs! Kurslederne skaper en god og trygg atmosfære fra første stund. Det fikk meg til å tørre å reise meg opp i en forsamling å snakke, både spontant og med manus. Og jeg som egentlig bare vil sitte i en stille krok og ikke si noe!

— Ellen Heggestad, Kommunikasjonsrådgiver Blanke Ark & Fargestifter

“Nysgjerrigheten min våknet skikkelig da vi noen dager før kursstart fikk i oppdrag å løse en kreativ skriveoppgave. Det er ikke hverdagskost i fagbevegelsen. Kurset hadde en blanding av forelesning og analyse, egentrening og også lek. Der var gode forelesere som klarte å holde oss i ånde, de skapte et godt læringsmiljø og god stemning. Kurset var lærerikt og siden vi fikk oppleve vår i Italia, var det også litt luksus. Et godt bidrag til å våkne opp av vinterdvalen.

— Turid Lilleheie, Forbundsleder Norsk Tjenestemannslag

“Gjennomgangstonen blant kursdeltakerne var at dette kanskje var det beste kurset man noensinne hadde deltatt på. Gode kursledere, fengende tema som involverte deltakerne, idylliske omgivelser med god mat og drikke og en passe stor deltakergruppe sørget for at kurset fortsatt sitter som spikret i våre hoder. Legendariske dager i Nord-Italia.

— Sverre Simen Hov, kommunikasjonsleder Lederne

“Jeg hadde høye forventinger til kurset om retorikk og media. Likevel – dette overgikk mine forventinger. Jeg trodde jeg skulle lære litt om retorikkens kunst og få frisket opp teknikker som er gode å ha i møte med media. Det ble mer retorikk enn mediehåndtering, men det passet aldeles utmerket. – Skal jeg være god i media må jeg også knekke koden for god retorikk. Profesjonelle foredragsholdere, eller kanskje skal jeg si trenere. For dette er kurset der du ikke bare får, men også selv må gi. Mange praktiske øvelser dagen lang med klok og direkte tilbakemelding. Slikt blir man god av.

— Hanne Luthen, regiondirektør i Arbeidstilsynet

“Fantastiske rammer, hyggelige mennesker, god mottakelse, og mange strålende muligheter for praktiske øvelser hvor jeg lærte mye nytt. Det var godt å jobbe i et annet miljø, og jeg ville egentlig bare være lenger. Det oppstod en helt unik trygghet i gruppa som var på kurs i Brunate våren 2009. Og stemningen var på topp hele tiden!

— Ellen Marie Nordlie, kommunikasjonsrådgiver for Forsvarets forskningssenter

“Retorikkurset innfridde alle forventninger og mer til. Her var det en fin mix av inspirerende foredragsholdere og individuelle øvelser med konstruktive tilbakemeldinger både på innhold og kroppsspråk. I tillegg til å bli utfordret på hvordan vi kommuniserer, var det også tid til hyggelig og sosialt samvær som ga en fin anledning til å bli kjent med nye mennesker. At rammen for kurset er lagt til vakre Como-sjøen er prikken over i-en. Jeg fikk kjempelyst til å lære mer om kommunikasjonsfaget og gleder meg til å ta kunnskapen i bruk!

— Per Øyvind Langeland, NHO

Slide

RETORINGDAL AS, FURUBRÅTVEIEN, OSLO, NORWAY, RINGDAL@RETORINGDAL.NO