Kurs i kommunikasjon; Bli bedre til å kommunisere

Kurs i kommunikasjon / Kjell Terje Ringdal // RetoRingdal

Kjell Terje Ringdal, Associate professor i retorikk og leder av RetoRingdal as

Mange forteller at ordet «kommunikasjon» dukker opp på arbeidsplassen, i foreningen eller i private sammenhenger. Mange føler at de trenger det, bør bli bedre, blir opprørte når noen kommuniserer dårlig osv. Vi opplever det hos oss også. Mange tar kontakt og lurer på om vi kan hjelpe til. Noe vi kan.

Men hva er det egentlig, dette ordet som kan romme alt og ingenting. Hvordan kan vi få et fastere grep på det?

Egentlig kan det være fryktelig lett å bli en bedre kommunikator. Svaret er å holde kjeft – og dessuten høre hva folk sier. Det sies om folk med karisma, denne magiske utstrålingen som enkelte har, for eksempel Bil Clinton, er at de er helt fullstendig til stede med det mennesket de er i kontakt med. Blikket, tilstedeværelsen og genuin interesse for den andre. Evnen til å lytte, se på, spørre, spørre enda en gang, altså vise genuin interesse. Husk vi har TO ører og ÉN munn. Dette er et hint om forholdet mellom lytting og snakking.

Vel, når dette er sagt, er det faktisk mulig å bruke litt penger og krefter på å sette fokus på kommunikasjonen i ditt firma, din organisasjon eller din avdeling. RetoRingdal tilbyr effektive kursopplegg som inspirerer til å jobbe med dette viktige området. Vi lærer bort hvordan vi snakker klarere, argumenterer bedre, blir bevisst på kroppsspråk – og øver på det å lytte og være nysgjerrige.

Kommunikasjon kommer fra det latinske ordet communicare, som betyr «å gjøre felles». Og dermed har vi slått an tonen for hva dette virkelig handler om. Det handler om å skape et fellesskap mellom deg og den du vil formidle noe til. Du må skape et rom der begge vil være, der dine tanker blir forstått og akseptert.

Ta kontakt for kurs i kommunikasjon

Så finner vi et opplegg som passer for deg.

Slide

RETORINGDAL AS, FURUBRÅTVEIEN, OSLO, NORWAY, RINGDAL@RETORINGDAL.NO